Sundhedssektoren

 

Samarbejde med sundhedssektoren

 

DTU Sundhedsteknologi har som vision at udvikle løsninger til mennesker inden, mens og efter de er patienter.
 

Vi udvikler teknologier, som kan forandre og effektivisere forebyggelse, diagnostik, behandling og rehabilitering til gavn for patienter og sundhedssektor. Samarbejde med sundhedssektoren er et helt centralt element i dette.

Vores forskning tager ofte udgangspunkt i et tæt samarbejde med læger og sundhedsprofessionelle. Vi involverer typisk klinikere og medarbejder fra praksis i vores forskningsprojekter og stiller os gerne til rådighed for udfordringer, som findes i sundhedssektoren, hvor vi kan bidrage til at udvikle nye, innovative løsninger.

 

Vores samarbejde med eksterne tager som oftest udgangspunkt i vores flagskibe, som er seks strategiske områder, hvor vi arbejder med nye teknologier og løsninger i samarbejde med industri og sundhedssektor. Læs mere om vores 6 flagskibsområder.

Mere om samarbejde

Læs mere om de forskellige samarbejdsmuligheder, som DTU tilbyder

Forskning
Fælles forskningsprojekter
Erhvervs ph.d.
Rekvireret forskning
Samfinansieret forskning

Studerende
Oi-X
DTU Skylab
Projektbanken
DTU Job bank

Efteruddannelse
Efteruddannelse

Udvalgte cases

Maskinlæring forudsiger bivirkninger fra kemoterapi
Adjunkt Abigail Kressner er ansat i en delestilling mellem DTU Sundhedsteknologi og tre hospitaler (Rigshospitalet, Bispebjerg og Gentofte Hospital)
Udvikling af ny type behandling mod uhelbredelig hjernekræft (glioblastom)

Hearing Systems sektionen på DTU Sundhedsteknologi samarbejder tæt med Rigshospitalet i regi af Copenhagen Hearing and Balance Center på Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi. Adjunkt Abigail Kressner, som har en delestilling mellem DTU og hospitalet, fortæller om sin research indenfor høreteknologi og samarbejdet med Rigshospitalet i den korte video ovenfor.