Biosfæren i bygning 202. Foto: DTU.

Åbent hus: Kom, se og hør om life science og bioengineering på DTU

mandag 06 nov 17
|

Kontakt

Lilian Haremst Andersen
Sekretær
DTU Aqua
35 88 34 12

Kom til åbent hus den 29. november 2017, hvor samarbejdspartnere inviteres indenfor for at se nogle af de nye og topmoderne faciliteter i DTU’s hidtil største bygningskompleks og høre om aktiviteterne i bygningerne indenfor akvatiske ressourcer, fødevarer og sundhed samt veterinærområdet. 

Bygning 201, 202, 204 og 205B udgør et nyt bygningskompleks på DTU Lyngby Campus. Bygningerne skaber rammen om et unikt fagligt miljø med topmoderne faciliteter til forskning, innovation, forskningsbaseret rådgivning og undervisning indenfor life science og bioengineering med særlig fokus på akvatiske ressourcer, fødevarer og sundhed samt veterinærområdet. 

Med i alt ca. 42.000 m2 er der tale om DTU’s hidtil største byggeprojekt. Det omfatter både nybyggeri og renovering og rummer mere end 250 specialiserede laboratorier, kontorarealer og undervisningsfaciliteter i verdensklasse foruden kantine, møderum og caféområder. 

Den 29. november 2017 åbner DTU dørene og giver nuværende og mulige samarbejdspartnere en sjælden mulighed for at komme til åbent hus i tidsrummet kl. 14-17.

Det vil være muligt at komme på rundture til forskellige dele af bygningerne for at se nogle af de nye faciliteter. I det egetræsbeklædte atrium, Biosfæren, som vandt Tømrerprisen 2017, vil institutterne i bygningerne præsentere forskningsområder, innovationsprojekter, rådgivningsopgaver og virksomhedsrelevante studieaktiviteter ved forskellige stande. Det bliver også muligt at høre korte oplæg om igangværende aktiviteter, opnåede resultater og fremtidige perspektiver fra toneangivende medarbejdere. Undervejs vil der være forfriskninger.

Du kan fx se forskningsinfrastrukturen ’den blå enhed’, som rummer laboratorier til eksperimentelt arbejde med alger, vandlopper og fisk. Eller den analytiske infrastruktur til kemisk fødevareanalyse baseret på massespektrometri, som gør det muligt at se stort set alle små molekyler inklusive vitaminer, fedtsyrer, sporelementer og nanopartikler i fødevarer. Program for arrangementet kommer senere.

Tid

Onsdag den 29. november i tidsrummet kl. 14-17.

Sted

DTU Lyngby Campus
Kemitorvet 
Bygning 202
2800 Kgs. Lyngby

Deltagere og tilmelding

Arrangementet henvender sig til DTU’s samarbejdspartnere i bred forstand, dvs. samarbejdspartnere som har haft, har eller kunne ønske sig at få et fagligt samarbejde med et eller flere af institutterne, som bor i de nye faciliteter.

Du skal tilmelde dig arrangementet senest onsdag den 15. november 2017.
Gå til tilmeldingsformularen 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.