DTU Health Tech

DTU Sundhedsteknologi skal styrke sundheden

onsdag 30 jan 19
|

Den 1. januar 2019 har DTU oprettet et nyt institut, DTU Sundhedsteknologi, hvor flere end 300 forskere samt administrativt personale skal medvirke til at give universitetet en ny styrkeposition på sundhedsområdet.

Sundhedsvæsenets store udfordringer skaber rum for, at teknologi kommer til at spille en langt mere central rolle i at udvikle bedre løsninger til gavn for patienterne. Derfor har DTU samlet store dele af den sundhedsteknologiske forskning i ét institut. DTU Sundhedsteknologi bliver dermed en forskningsplatform i international klasse og vil danne grundlag for ny teknologi, nye løsninger og nye uddannelsesretninger, der vil forbedre kvaliteten af patientbehandlingen og befolkningens helbred og trivsel.

Forskning i verdensklasse

Instituttet vil tiltrække de dygtigste forskere og studerende, og det vil danne ramme for et stærkt samarbejde med både læger og industri. Etableringen af instituttet sker for, at DTU, som et internationalt eliteuniversitet - også på sundhedsområdet - bedst muligt kan understøtte samfundets behov.

Satser på samarbejde

DTU Sundhedsteknologi er udtænkt til at være den motor, der bringer DTU i front og brander DTU stærkere på sundhedsområdet, mens brændstoffet til den strategisk satsning også kommer fra mange andre institutter, hvor forskning i sundhedsteknologi fortsat vil være forankret. Der er derfor lagt op til samarbejde med eksisterende forskere og institutter på DTU, men i høj grad også med de øvrige aktører på sundhedsområdet – primært hospitaler, farma- og medikoindustri samt forskningsnetværk i ind- og udland.

Uddannelsen efterspørges

På uddannelsesområdet kommer det nye institut også til at stå stærkt med fem uddannelsesretninger, tæt på 100 kurser og 140 ph.d.-studerende.

Samfundet efterspørger ingeniører med kompetencer til at løse teknologiske udfordringer på sundhedsområdet. En efterspørgsel, som det nye institut – DTU Health Tech – vil hjælpe med at indfri i løbet af de kommende år.

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.